×

Pejsecenter Syd

Ørderup Kirkevej 39,
6520 Toftlund
Telefon: 7665 5001
Mail: info@pejsecentersyd.dk

Montering af Pille-/brændeovn

GØR-DET-SELV ELLER
PROFESSIONEL MONTERING?

Når den nye Pille/brændeovn eller skorsten skal installeres, er der ikke kun krav til skorstenshøjder, prøvningsattester, bekendtgørelser, frisklufttilførsel osv, men også til selve installationen.

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem der borer et hul i dit tag eller væg, og vi anbefaler derfor, at du allierer dig med en fagmand, du har tillid til.

Hvis du vil gøre arbejdet selv, så læs monteringsanvisningen for din specifikke Pille/brændeovn nøje, inden du kaster dig ud i arbejdet.

 

PROFESSIONEL MONTERING

Få et samlet tilbud på:

  • Pille eller brændeovn
  • Levering
  • Montering + evt. ny stålskorsten
Skriv eller ring til os på info@pejsecentersyd.dk eller tlf.: 7665 5001

GØR-DET-SELV

Røgafgang

Du kan selv vælge, om du vil installere aftræksrøret på toppen af ovnen, eller om du vil have røgafgangen bagud. Vær dog opmærksom på, at det kræver et godt træk fra skorstenen, hvis man vælger bagudgangsløsningen, fordi denne løsning giver mere modstand, når røgen skal ud, da røgen helst vil gå den naturlige vej, som er opad.

Det er vigtigt, at forbindelsen mellem ovnen og skorstenen er tæt. Hvis der er mange og skarpe bøjninger, skaber det mere modstand og turbulens. Dette kan skabe trækproblemer med ”røg i stuen” som følge.

Muret skorsten

Hvis du har en eksisterende muret skorsten, skal den som minimum være udstyret med en indvendig foring. En gammeldags muret skorsten kan som hovedregel ikke sikre det fornødne træk. Den letteste måde at renovere en muret skorsten er vha. en stålforing, for stålforingen bliver nemlig hurtigt varm og kan skabe det rigtige træk, samtidig med at man undgår kondensproblemer. Udover det er den nem, hurtig og billig at installere.

Stålskorsten

Med en rustfri stålskorsten fra TermaTech er der både tænkt på træk, montage, design og isolering. Stålskorstenen er skabt til at opfylde de gældende krav og regler for moderne brændeovne og passer perfekt til det danske vejr. Den sørger nemlig for at skabe det nødvendige træk. Til nye tætte huse har vi udviklet et unikt system, der tætner mellem skorsten og damspærre, så kravene til tæthed overholdes.

I nyere huse, der er meget tætte, kan det være nødvendigt at tilføre forbrændingsluften direkte til ovnen udefra.

Skorstenens højde

Skorstenens højde skal leve op til den enhver tid gældende nationale lovgivning (Bygningsreglement eller bekendtgørelse). Uanset hvilke regler der måtte være gældende, når skorstenen monteres, bør den have en sådan højde, at den leder røgen væk uden gener for omgivelserne, og at trækforholdene for forbrændingen er i orden. Ved en taghældning på 0-20° skal skorstensudmundingen være mindst 40 cm over tagryggen eller mindst 1 meter fra tagfladen. Ved en taghældning på over 20° skal skorstensudmundingen være mindst 40 cm over tagryggen eller have en horisontal afstand til tagfladen på mindst 2,30 meter. I en radius af 15 meter skal der være mindst 1 meter fra top af skorsten til overkanterne af ventilationsindtag, vinduer og døre.

Læs mere om montering af skorstene i vores skorstensbrochure.
Læs mere montering af skorstene i vores skorstensmontering brochure.

Når Pille/brændeovnen er installeret

Når den nye Pille/brændeovn er installeret, skal installation besigtiges af den lokale skorstensfejer. Skorstensfejeren kontroller, at afstande til brændbare materialer er overholdt, og at installationen lever op til de gængse krav.

OBS: Skorstensfejeren kontrollerer ikke, at der er monteret dampspærre eller undertagsgennemføring – det skal du selv aftale med din montør.

Ring eller skriv til os, så laver vi et samlet tilbud til dig.

Telefon: 76655001 eller info@pejsecentersyd.dk

 
TOP